't vernieuwde Stoepje: op weg naar een prachtige toekomst

Om de formule van ’t Stoepje toekomstbestendig te houden, werd in 2017 de vernieuwde uitstraling van ’t Stoepje gelanceerd. Een volledig nieuwe stijl, die past bij het unieke en innovatieve assortiment. Het doel is om eind 2022 op alle markten in deze nieuwe stijl te staan. Waarom is er gekozen voor het vernieuwen van de formule, en wat betekent deze verandering voor marktondernemers en klanten? Formulemanager Peter de Jong vertelt.

Ultieme versbeleving

De nieuwe uitstraling van ’t Stoepje is gelanceerd om de klant een ultieme versbeleving te geven, die past in deze tijd. “Geel heeft meer een discounter- uitstraling”, verklaart Peter de Jong, Formulemanager bij ’t Stoepje. “Dat paste niet meer bij de producten die we verkopen. Ons assortiment is uniek en blinkt uit in kwaliteit en innovatie. Dat willen we ook met de wagens, de bedrijfskleding en alle andere uitingen uitstralen. De nieuwe stijl is eigentijds en ademt ambacht, met een industriële look, stoere hanglampen en stalen frames. Die stijl past veel beter bij ons als specialist in brood, koek en banket.”

Nieuw publiek en loyalere klanten

De ruim 70 ondernemers die de overstap al maakten, zijn enthousiast. Zij trekken een nieuw publiek aan van jongere mensen die hun bakkerswinkel voorheen voorbij liepen. Zij komen niet op de aanbiedingen af, maar bezoeken de kraam juist voor hoogwaardig brood en lekkere koek. En de vaste klanten? “Die zijn direct enthousiast over de nieuwe uitstraling! Uit onderzoek blijkt zelfs dat klanten bij marktkramen met de nieuwe stijl loyaler zijn dan voorheen. Ze komen vaker terug en besteden meer.”

De ondernemer is het gezicht van ’t Stoepje

In de nieuwe stijl spelen de marktondernemers de hoofdrol. “Natuurlijk roept de naam ’t Stoepje veel herkenning op”, aldus Peter de Jong. “Maar de ondernemers zijn echt een onmisbare sleutel. Zij zijn het gezicht van de markt. De combinatie van hun gastvrijheid en de kwaliteit van ’t Stoepje-assortiment zorgt voor een hechte relatie met de klant. In de vernieuwde formule staat de ondernemer daarom voorop. Zowel digitaal als op de wagens, waar een levensgrote foto van de ondernemer op schittert.”

Machtig mooie marktwagens

De basis van de nieuwe uitstraling van ’t Stoepje zijn de prachtige, vernieuwde marktwagens. Iedereen die regelmatig op de snelweg komt, heeft de nieuwe vrachtwagens met de tekst ‘Brood... nodig!’ wel eens zien rijden. Volledig in de nieuwe huisstijlkleuren zwart en wit, met grote foto van de ondernemer(s) achterop. Ook aan de binnenkant hebben de wagens een metamorfose meegemaakt. “De nieuwe wagens hebben een mooie broodwand, en ovens die de hele dag door staan te draaien. En alles is ingericht met een industriële look die helemaal past bij deze tijd”, vertelt Peter.

Overstappen naar marktwagens nieuwe stijl

Steeds meer ondernemers stappen over naar de vernieuwde formule. Hoe gaat dat in zijn werk? Peter: "We stimuleren overstappen naar nieuwbouw. Ondernemers gaan dan met ons en een wagenbouwer in gesprek, bijvoorbeeld met BK Market Trailers of Innovan Trailers. De ondernemer gaat dan een traject in om samen de wagen op te bouwen die volledig aan de wensen voldoet. Wij helpen daarbij en ondersteunen gedurende het hele proces. Alles voor het beste eindresultaat voor onze ondernemers!”