‘We moeten elke dag Champions League spelen’ - Directeur Sjacco Nel

“Onze marktondernemers houden ons scherp. Als de kwaliteit afwijkt of de levering niet 100% is, ervaren zij direct de hinder daarvan. Aan de andere kant: als wij met toffe productinnovaties komen, plukt de ondernemer daar de vruchten van.” Sjacco Nel, Algemeen Directeur van Market Food Group, ziet ’t Stoepje op de markt als één grote kraamkamer om nieuwe producten te testen. “We krijgen direct feedback. Van de klant naar de marktondernemer, terug bij ons. Eigenlijk doen we elke week letterlijk marktonderzoek.”

Geheel ontzorgd de markt op

“De marktondernemers zijn het allerbelangrijkste voor ons. Zij moeten volledig ontzorgd naar de markt kunnen om met al hun energie en enthousiasme onze producten te verkopen. Hoe beter wij het regelen aan de achterkant, hoe beter hun focus op de klant aan de kraam. De relatie met onze 115 ondernemers is heel hecht en persoonlijk. Maar ze zijn ook positief-kritisch en durven hun ongezouten mening te geven. De marktbakker spreekt zijn klanten elke dag, dus als er iets niet voldoet aan de wensen hoor ik dat ook direct. Ze bellen mij of collega’s gerust om 5 uur in de ochtend als het nodig is. Dat houdt ons scherp. We moeten elke dag Champions League spelen om de verwachtingen van onze klant en hun klanten te overtreffen.”

De ondernemer als hoofdrolspeler

“Om onze formule toekomstbestendig te houden, lanceerden we in december 2017 ’t vernieuwde Stoepje. Een volledig nieuwe stijl die ons ambacht ademt. Van een uniek brood- en banketassortiment dat altijd in beweging is tot aan een moderne uitstraling van de bedrijfskleding, luxe verpakkingen en de verkoopwagens. Natuurlijk met de marktondernemer in de hoofdrol. Want zij zijn het gezicht van de markt. Klanten kopen niet alleen bij ’t Stoepje, ze kopen ook bij Aart en Evelien, Mariëlle of Walter. De combinatie van hun gastvrijheid en de kwaliteit van ’t Stoepje-assortiment zorgt voor een hechte relatie met de klant. Daarom heeft de ondernemer een prominente plek in alle uitingen, zowel offline met een persoonlijke foto op de verkoopwagen als online met een eigen website en digitale nieuwsbrief. Dat regelen wij met alle liefde.

Nieuwe uitstraling, nieuwe doelgroep

De nieuwe uitstraling overtreft alle verwachtingen, zowel aan onze kant als aan de kraam. In drie jaar tijd maakten meer dan 70 van de 115 ondernemers de overstap. Niet omdat het moet, maar omdat ze het zelf willen. Want ook hun klandizie is enthousiast over deze vernieuwde stijl van ’t Stoepje. Bestaande klanten moesten even zoeken toen de verkoopwagen van knalgeel naar ambachtelijk zwart ging, maar reageerden uiteindelijk positief op de nieuwe uitstraling van hun vertrouwde warme marktbakker. Daarnaast boren ondernemers nu ook een nieuwe doelgroep aan: jonge mensen die ’t Stoepje vroeger voorbij liepen, staan nu in de rij.”

Jonge opvolgers met dezelfde liefde en passie

“Uiteindelijk hoop ik dat de groeiende populariteit van ’t Stoepje ook aan de andere kant van de kraam zorgt voor gedreven jonge opvolgers met hetzelfde DNA: échte aandacht voor de klant, liefde voor de markt en passie voor brood. Het is mijn persoonlijke doel om het wij-gevoel en de saamhorigheid tussen ondernemers onderling te intensiveren. Ik wil de verbindende factor zijn tussen oude marktondernemers die met een goed gevoel een stapje terug willen doen en de nieuwe generatie die een sprong in het diepe waagt. Wij zorgen voor de constant hoge kwaliteit, innovatieve producten en marketingondersteuning, aan de ondernemer de uitdaging om de vertrouwde en authentieke marktbeleving te behouden. Want één ding staat buiten kijf: wat de toekomst ook brengt, de puurheid van de warme marktbakker verliest nooit zijn charme.”