Afdelingen

Bakkerij

Van grondstof naar overheerlijk eindproduct. In de bakkerij weten ze precies hoe de lekkerste producten tot stand komen.

“Het leukste aan mijn baan vind ik een fantastisch eindproduct! Als we met elkaar zorgen dat we geen tekorten hebben, het product de juiste samenstelling heeft, de juiste kleur, goed gedecoreerd is, goed gebakken en goed ingepakt is. Oh … en dat er gelachen wordt! Ook heel belangrijk”

Job, afdelingsleider bakkerij

Bakken doen onze bakkerij medewerkers in één van onze twee bakkerijen. Iedereen zijn eigen taak, maar een gezamenlijk doel.

Het werk zelf kan best zwaar zijn door al dat tillen, lopen en vroeg opstaan. Bij een vroege dienst zijn onze medewerkers namelijk al aan het werk, terwijl de kippen nog op stok zitten. Maar dat doen ze met veel plezier, want ze zijn nou eenmaal dol op het maken van deegproducten.

Kantoor

Bij ons op kantoor hebben we verschillende afdelingen, namelijk Inkoop, Verkoop, Bedrijfsbureau, Kwaliteit en de Financiële Administratie.

Financiële administratie

Facturen, daar bijt onze financiële administratie zich graag in vast. Waarbij de verdeling tussen klanten (marktbakkers) en leveranciers, zo fiftyfifty is.

Cijfers vragen om volle aandacht, maar ja, dat vragen die binnenkomende telefoontjes ook. Dus tussen de financiële administratieve handelingen door worden vragen beantwoord over betalingen en over de locatie van onze marktkraam in Winterswijk.

Opvallend aan onze financiële administratie is dat de mensen van alle markten thuis zijn. Moet er een feestje georganiseerd worden, of snakt het koffieapparaat naar nieuwe bonen? Consider it done.

“Functies op kantoor zijn echt allround. Als je het kan, doe je het gewoon. Daar doe je niet moeilijk over. Dat maakt het werk juist zo leuk en veelzijdig!”

Linda, financieel administratief medewerker

Kwaliteit

Iets wat al goed is nog beter maken. Daar zorgen ze voor op onze afdeling kwaliteit.

Ze houden smaakvolle controles langs de lijn om de kwaliteit van onze lekkere producten te waarborgen. Een vers kwaliteitshandboek ligt klaar als broodbijbel. En op onze productlabels zijn de laatste puntjes op de i gezet. Echt niemand hoeft in paniek te raken bij een audit, want de afdeling kwaliteit heeft de zaken tiptop op orde.

En komt er toch een keer een klacht binnen, dan is dat meteen een kans om de kwaliteit nog wat verder op te schroeven.

Omdat bij ons de focus ligt op bakken – logisch natuurlijk –, zorgt de afdeling zelf voor structuur. Maar dat is voor onze kwaliteitstoppers natuurlijk gesneden koek.

“Je hebt altijd de lekkere geur van brood en koek om je heen.”

Rianne, medewerker Q&A

Logistiek

Dankzij onze logistieke helden staan alle broodjes klaar voor de marktkramen. Ze moeten flink doorpoten als ze aan het werk zijn, letterlijk.

“Op een goede dag zet je zo’n 12 km aan stappen! Het houdt je fit.”

Dave, logistiek medewerker

En ook de armspieren worden getraind. Want brood en koek lijken misschien niet zwaar, als je 12 volle kisten op elkaar stapelt en wegduwt, voel je het wel.

Werken in het verdeelmagazijn is als werken met je familie. Die saamhorigheid is super, maar ook nodig. Bijvoorbeeld op zaterdagnacht. Dan komen de eerste marktbakkers om 02.30 uur al laden. Dat is vroeg, maar niet gek. Op zaterdag staat Bakkerij ’t Stoepje op wel 100 markten. 15 laaddeuren, zo’n 30 minuten per wagen … das best druk.

En gezellig, :) want de marktbakkers vertellen nieuwtjes uit het dorp en komen met verhalen uit het hele land.

Technische dienst

Zonder technische dienst draaien wij als grote bakkerij geen productie. Want al die machines en die lange brood- en koeklijnen vragen om goed onderhoud.

“De ene keer ben je aan het lassen, de andere keer ben je met tandwielen en kettingen bezig en een volgende keer met onderhoud aan een hetelucht-rotatie-oven. Die diversiteit maakt het juist zo leuk!”

Ab, monteur technische dienst.

Terwijl de broden ze om de oren vliegen, sleutelen onze techneuten aan oude machines en lokaliseren ze de storingen van de nieuwe PLC-gestuurde machines. Bij een storing is het vaak hectisch, want de bakkerij moet doordraaien. Logisch. Maar dat zorgt ook voor extra waardering na het oplossen. ;)

De TD kan bij ons eigenlijk ook wel TT, Technisch Team, genoemd worden. Want onze handige mannen staan echt altijd voor elkaar klaar.